Wat te verwachten

Service en behandeling voor cliënten

“Food for Good” wil ervoor zorgen dat cursisten een fantastische en leerzame tijd tegemoet gaan samen met de andere cursisten. De organisatie is goed geregeld en de voorbereidingen zijn altijd volledig en correct getroffen voor aankomst. Bij “Food for Good” hebben wij een aantal waarden waaraan wij ons dan ook houden. De belangrijkste waarde is betrokkenheid.  Alle werknemers zijn verantwoordelijk voor de betrokkenheid. Zij moeten ervoor zorgen dat er een sfeer van veiligheid en gezelligheid is. Voor de gezelligheid en veiligheid hebben zijn er pedagogen in dienst en hebben we een professionele kok. Deze kok heeft een sociale opleiding genoten en kan dus goed omgaan met mensen.

Wij zorgen uiteraard voor gezond eten, dit doen wij door onze eigen moestuin te onderhouden samen met de cursisten wat weer zorgt voor de betrokkenheid en gezelligheid. Het eten wat wij kopen van andere organisaties is zorgvuldig uitgezocht en de kwaliteit is hoog. Door de kok en zijn jaren lange ervaring weet hij precies wat je allemaal kan klaarmaken aan gezond eten en hoe je dat simpel en snel kan doen, zodat de amateur of de huis-, tuin- en keukenkok dit ook kan.

Wanneer er in is geschreven voor een cursusdag of een cursusweekend krijgt u precies een week van te voren een brief of mail. Hierin staat beschreven op welk tijdstip de koffie en thee voor u klaar staat en het programma gaat beginnen. Ook staat hierin wat er meegenomen moet worden voor het overnachten in de tipi tenten. Bij het ontvangst zijn de pedagogen en de kok direct aanwezig en zorgen zij voor een professionele benadering.

De cursisten zullen ook twee keer per jaar een nieuwsbrief ontvangen waarbij zij op de hoogte wordt gesteld van de feesten en de mogelijk nieuwe thema’s voor de komende maanden. Ook zal hierin het programma staan van de cursussen die worden gegeven en op welke data. 

Compententieprofiel van onze werknemers

De werknemers die binnen onze instelling werken, hebben een hooggeschoolde opleiding afgerond. Binnen deze opleiding wordt er gewerkt aan verschillende competenties, die aan het eind van de studie behaald moeten zijn (kennis, vaardigheden en houding). Deze competenties zorgen ervoor dat de student bekwaam is om binnen het werkveld in de praktijk te werken. Omdat het competentieprofiel erg uitgebreid is, zullen wij hier toelichten wat wij de belangrijkste competenties vinden binnen onze instelling.

Een belangrijk onderdeel van het werk van de pedagogen binnen onze organisatie is dat er net zoveel met ouders als met kinderen wordt gewerkt. De pedagoog komt in aanraking met ouders die meer over gezonde voeding willen weten of hun voedingspatroon willen veranderen. Het is belangrijk als pedagoog dat je stevig in je schoenen staat aangezien niet iedere ouder direct advies over hun leefstijl aanvaard. Binnen onze organisatie vinden wij het belangrijk dat je als pedagoog goed luistert naar de behoeften van ouders en kinderen en probeert hen zoveel mogelijk te stimuleren. Daarnaast moet je zeer zorgvuldig omgaan met informatie van je cliënten. Omdat er veel word samengewerkt binnen de organisatie, met collega’s, ouders en kinderen, is het een belangrijke voorwaarde dat je om kan gaan met verschillende waarden en normen. Binnen de organisatie ‘Food for Good’ is er ook een kok aan het werk. Voor deze kok geldt een ander beroepsprofiel dan voor de pedagogen. Wij vinden het belangrijk dat de kok beschikt over een aantal competentieprofielen die ook voor de pedagogen gelden. Zo moet de kok behalve dat hij genoeg kennis heeft over voedsel en koken, ook kunnen samenwerken en om kan gaan met verschillende mensen (kinderen) en hun waarden en normen.

Voor meer informatie over het competentieprofiel verwijzen wij u naar onderstaande linkwww.vereniginghogescholen.nl/images/stories/competenties/opl.%20en%20comp.%20profiel%20pedagogiek.pdf