Werken bij 'Food for Good'

Voor werknemers die in dienst zijn van ‘Food for Good’ is het advies dat zij de normen en waarden van de organisatie delen en van daaruit met hun eigen talenten en kwaliteit vorm aan geven. Als binnen de sollicitatieprocedure blijkt dat een medewerker vanuit dezelfde waarden vorm wil geven aan de doelstellingen en visie van de organisatie wordt een kandidaat geschikt bevonden.  Gedeelde interesse is een bindend element binnen de organisatie. Daarnaast is het advies dat medewerkers vanuit zichzelf vorm geven aan het geheel en met eigen ideeën en initiatieven komen wanneer zij dit relevant achten voor de organisatie en de manier waarop er gewerkt wordt.

Om de kwaliteit van de medewerkers te bewaken en te zien of zij zich in hun werk bij de organisatie aan de doelstellingen houden wordt er tweemaal per jaar een functioneringsgesprek gevoerd tussen de werknemer en de algemeen directeur van de organisatie. Tijdens dit functioneringsgesprek wordt nogmaals getoetst hoe de medewerker staat tegenover de doelstellingen, missie en visie van de organisatie en hoe hij of zij daar vorm aan geeft binnen het werk. Ook worden daarin adviezen geformuleerd hoe een medewerker om kan gaan met eventuele obstakels in het werk.

De algemeen directeur heeft de taak om het overzicht te houden en ervoor te zorgen dat de medewerkers hun taken op de juiste manier volbrengen. Binnen de organisatie wordt ernaar gestreefd om een familiare werksfeer te creëren. De organisatie is ervan overtuigd dat mensen een groter verantwoordelijkheidsgevoel hebben en meer werkplezier op het moment dat zij niet enkel behandeld worden als werknemers maar ook gekend worden in wie ze zijn. Om dit te realiseren moet de organisatie daarin investeren, er zal persoonlijke aandacht besteed moeten worden aan de medewerkers en moeten werken aan het saamhorigheidsgevoel binnen de groep. Vandaaruit zullen de medewerkers zich gewaardeerd voelen en hun talenten en kwaliteiten vorm kunnen geven.