Leiderschapsstijl

Participatief leiderschap

Binnen de organisatie ‘Food for Good’ wordt het leiderschap gevoerd door de algemeen directeur en door de financieel directeur. Beide hebben hun eigen afdeling waarvoor zij verantwoordelijk zijn. De leiding die gegeven wordt aan de werknemers valt onder de verantwoordelijkheid van de algemeen directeur. Omdat de organisatie vanaf het begin met werknemers samenwerkt is er nagedacht over een geschikte positie voor de werknemer. Binnen de organisatie is ervoor gekozen om op een participatieve manier leiding te geven aan het personeel. Dit houdt in dat de werknemers bij het nemen van beslissingen betrokken worden. Hiervoor vindt een werkoverleg plaats waarin elke werknemer zijn voorkeuren voor veranderingen en beslissingen kan geven. De uiteindelijke beslissing wordt genomen door de directie van de maatschap. Zij zullen bij het nemen van hun beslissingen rekening houden met de wensen van de werknemers binnen de organisatie.  De belangrijkste leidraad die in het nemen van beslissingen aangehouden wordt is de missie, visie en doelstellingen van de organisatie. De veranderingen, initiatieven en beslissingen die genomen worden voor de organisatie zullen altijd getoetst worden daaraan. De leiding van de organisatie is verantwoordelijk voor het nastreven van deze doelstellingen. Ook het handelen van de medewerkers dient daarmee in overeenstemming te zijn.